Flying Crane Acupuncture препоръчва Kangan water® за

Flying Crane Acupuncture препоръчва Kangan water® за

Остатък от редукционизъм се вижда в ДНКизма, опростената идея, че всичко е сведено до ДНК. Разбирането на сложни факти в биологията изисква подход както отгоре надолу, така и отдолу нагоре. Съществуваме на няколко нива и състояния като затлъстяване и пристрастяване се влияят от социални фактори, неадаптации и грешни решения. Социалните и екологичните фактори могат да повлияят на действието на гените чрез епигенетика и промени в генната експресия.

В медицината „това са системи по целия път“. Холизмът вижда гора, но не и дърветата. Индивидуализмът вижда едно дърво. Системизмът признава, че няма цяло без неговите части и че някои цяло имат глобални свойства, които липсват на техните части.

Bunge хвърля още един гаечен ключ към интелигентния дизайн: ако тялото ни беше мъдро, то нямаше да се разболее, освен чрез злополука. Тялото произвежда антитела за защита срещу инфекции, но също така произвежда ендотоксини и поддържа раковите клетки.

Той обхваща историята на медицината и появата на науката, определена от Ричард Файнман като „вярата в невежеството на експертите“. Той се оплаква от начина, по който толкова много хора бъркат честотите с вероятностите: няма 30% вероятност да имате заболяване, или го имате, или не.

Той обхваща научния метод, защо рандомизираните контролирани проучвания (RCT) са необходими, но недостатъчни и защо повечето публикувани резултати от изследванията са неверни. Той обяснява, че ефектът на плацебо не е доказателство за силата на нематериалния ум над материалното тяло, а точно обратното: ефектът на материалната мозъчна кора върху материалните субкортикални органи.

Подобно на тези от нас в блога Science-Based Medicine, той е критик на основаната на доказателства медицина (EBM). Той се оплаква, че основаната на доказателства медицина не е толкова нова, колкото нейните защитници твърдят, че е и че преувеличава тежестта на доказателствата за сметка на тази на хипотезата. EBM „само засили емпиричната тенденция за натрупване на неусвоени данни и недоверие към всяка теория“. Науката напредва само когато експериментите се ръководят от хипотези. Тези, които смятат, че преминаването на рандомизирано контролирано проучване е всичко, от което се нуждаем за доказателство, са затънали в емпиризъм. RCT са златният стандарт, но има платинен стандарт (RCT плюс механизми на действие), който е по-добър. И дори изследвания, които отговарят на платинения стандарт, не трябва да се боготворят.

Превантивната медицина е може би най-важното лекарство от всички и е социален проблем. Светският хуманизъм е единствената етична система, която дефинира „справедливостта“ като баланс между права и задължения. Всеки има морално право на медицинска помощ. Това предполага морално задължение за осигуряване на канализация, ваксинация и достъп до здравни грижи за тези, които не могат да си го позволят. Днес съвременната фармакология достига само до 2 от всеки 7 човешки същества. Либертарианците биха позволили на хората да вземат свои собствени решения относно ваксинацията, но по здравни въпроси индивидуализмът просто не върви. Санитарните системи, задължителната ваксинация и управлението на епидемията изискват действия от страна на обществото като цяло.

Bunge призовава за системен подход за решаване на проблеми на пресечната точка между медицината и политиката; той предлага цял пакет от социални политики с многостранна програма за справяне с достъпа до здравни грижи, планирано родителство, по-ефективни превантивни мерки, включително по-добро образование за диета и хигиена, неравенство в доходите, жилище, опазване на околната среда, контрол на цените на фармацевтичните лекарства, укрепване на НПО , и повече участие на гражданите в политиката. Дори и да не сте съгласни с неговите решения, вероятно ще се съгласите с неговото идентифициране на проблемите.

Това не е „забавно“ четиво или лесно, но е пълно с информация и храна за размисъл относно сериозни проблеми, които засягат всеки един от нас. Това е предизвикателна книга, която ще накара читателите да преосмислят своите несъзнателни предположения, да се изправят срещу нови идеи за неща, за които не са мислили, и да се замислят по-задълбочено върху неща, които може да са приели за даденост. Оливър Уендъл Холмс-старши каза: „Умът, който е разтегнат от ново преживяване, никога не може да се върне към старите си измерения.“ Това е разтягаща ума книга.

————

Следваща бележка: Тази книга ми даде нова гледна точка към термина „холистичен“. Бях го интерпретирал като подобен на конвенционалния медицински подход за разглеждане на всички аспекти на пациента, лечение на целия пациент, а не само на една част от тялото; но според Бунге това означава да се види гората само като цяло, без да се обръща внимание на отделните дървета. Това, което конвенционалната медицина прави, е това, което той нарича системизъм, разпознаване на глобални аспекти, както и на отделни части. „Холизъм“ на CAM може да означава виждане само на глобалните аспекти и игнориране на основни детайли като анатомия, физиология и биохимия. Добрата медицина винаги е обхващала както детайлите, така и възникващите глобални свойства, виждайки цялата гора заедно с детайлите на всяко дърво. Тя е холистична, като същевременно е индивидуалистична; в известен смисъл той е по-холистичен от така наречения холистичен CAM: не може да има цяло без неговите части.

Автор

Хариет Хол

Хариет Хол, доктор по медицина, известна още като The SkepDoc, е пенсиониран семеен лекар, който пише за псевдонауката и съмнителни медицински практики. Тя получи бакалавърска степен и докторска степен от Вашингтонския университет, премина стажа си във военновъздушните сили (втората жена, правела това)  и беше първата жена, завършила семейната практика на военновъздушните сили във военновъздушната база Еглин. По време на дългата си кариера като лекар във ВВС тя заема различни позиции от летателен хирург до DBMS (директор на базовите медицински услуги) и правеше всичко – от раждането на бебета до поемането на управлението на B-52. Пенсионира се с чин полковник. През 2008 г. тя публикува мемоарите си Жените не трябва да летят.

Междумрежите са повече от поредица от тръби, има силата на безкрайно разсейване и тангенти, поредица от заешки дупки с възможност за щракване, които могат да ви завлекат все по-дълбоко и по-дълбоко в алтернативните вселени, които са успоредни на нашата. В един момент можете да сте на научно базирана медицина, основана на terra firma на реалността, и след това с едно щракване на мишката можете да загубите пътя си в електронната лабиринта.

Започна като реклама на скептичен уебсайт, може би SBM, може би не. Входовете на заешки дупки са по природа на Хогуорт, никога не са на едно и също място два пъти. Така го помня.

Google показва реклами въз основа на това, което техният алгоритъм възприема като съдържание на уебсайта. На алгоритъма му липсва известен, да кажем, нюанс и не разбира, че рекламите, предлагащи обучение по хомеопатия или насърчаване на практиката на хиропрактика, може да нямат тясна връзка със съдържанието на научно базираната медицина. Все пак рекламата ме заинтригува, тъй като споменаваше, че практикуващият е единственият лекар по акупунктура в Орегон. Така че щракнах.

„Ако имах свой собствен свят, всичко щеше да е глупост. Нищо няма да е това, което е, защото всичко ще бъде това, което не е. И обратно на мъдрост, каквото е, не би било. И каквото не би било, би било. Ще видиш?”

Не е особено интересен сайт. Нищо особено, обичайната мамина и доста пълна смесица от алтернативни практики, които нямат основа в реалността, както я разбирам. Ако сте поклонник на контрола на инфекциите и стерилната техника, просто ще харесате акупунктурните снимки.

Това, което намерих на сайта, бяха терапии и заболявания, за които никога не бях чувал: Kangen Water® и Protozoan FL1953. Мразя да не знам неща. Това кара мозъка ми да се сърби. Така че аз отивам надолу в заешката дупка, щракване parazitol в аптеките с мишката по-лесно за следване, отколкото закъснял лагоморф и е по-малко вероятно да бъде източник на туларемия.

Изпий ме

Kangan® water е регистрирана търговска марка на Enagic и според уебсайта  те правят истинските неща, а не като водата от позьорите в Тайван и Корея. Какво е Kangan® вода? Доколкото мога да кажа, това е обикновена стара вода.

Водата е филтрирана, но и водата на Culligan на работа, не че някой има нужда от бутилирана вода, когато вашият източник е водосбора на BullRun.

Водата е подложена на електролиза с цел да се направи по-алкална. Много десетилетия съм извън часовете по химия, но си спомням ярко демонстрацията на електролизата от гимназията. Учителят постави електродите във вода и включи тока и генерира H2 на едната сонда и O2 на другата. Той събра газовете в колба Ерленмайер и след това, поради причина, която не ми се укриваше, заби пламък в една от колбите. Колбата избухна, изпратете стрелба от стъкло в стаята, като всички липсват, включително моят много изненадан учител. Нещо като момент на божествена намеса в Pulp Fiction.

Доколкото си спомням и потвърдено от мрежите, електролизата на водата трябва да даде малко киселина в най-добрия случай и много малко, тъй като при ниско напрежение електролизата в чиста вода е много неефективна. Ако цялата електролиза се извършва върху аликвотна част от вода, нетният резултат не трябва да бъде никакъв, тъй като всяка генерирана киселина ще бъде неутрализирана, ако се разклати или разбърка от еквивалентното количество основа на другия електрод. Не мога да намеря схеми на машината Kangan®, за да видя как точно ще работи. При над $3900 за домашна машина е малко вероятно да купя такава, за да мога да я разглобя, въпреки че се чудя: ще се смеси ли?

“Прочетете указанията и директно ще бъдете насочени в правилната посока.”

Схемата на анимационния филм е объркваща, поне доколкото си спомням моята химия: H+, която е киселината, е антиоксидант, който излиза от алкалния порт, докато OH-, който е основата, отива в канала като киселина. а? Не схващам. Целта на това третиране е да се направи алкална вода с оптимално рН между 8,5 -9,5 Като се има предвид, че средното рН на чешмяната вода в САЩ е 8,1, те не трябва да вървят далеч.

„По-любопитно и по-любопитно“

Основните механизми, чрез които алкалната вода е полезна, са както следва:

„Това беше блестящо и хлъзгавите кърпи. Въртеше и търкаляше в wabe; Всички мими бяха бороговите. И момето надхвърля.

Може би това не е. Очевидно има съществителни и глаголи, които са поставени в ред, за да предложат описание на реалността. Или реалност. Не е мое. Въпреки че наскоро видях ворпал меч, използван за убиване на някои дървени войници.

Нека опитаме друга поредица от съществителни и глаголи и ще видим дали имат повече смисъл.

Да бъдеш в киселинно състояние причинява болести, може би всички болести. Ние бягаме към киселината, като ядем киселини и чрез производството на киселини от патогени. Пиенето на алкална вода ще коригира киселинното състояние и ще възстанови здравето. Kangen water® има малки групи от 5 до 6 водни молекули, които я правят допълнително хидратираща и е антиоксидант. Алкалната вода ще повиши pH на кръвта и ще направи молекулите на водата по-малки и ще се отърве от свободните радикали. Наистина ли. Това ми каза един мъж в бяло палто.

„Ако някой от тях може да го обясни… ще му дам шест пенса. Не вярвам, че има атом смисъл в това.”

Wabe и outgrabe поне се римуват. Човек би си помислил, че колекциите от научни думи биха били полезни за наука, но не е така. Доколкото мога да разбера от сайтовете с алкални води, тяхното разбиране за химия и физиология е едно мрачно тъжно.

Киселината не причинява заболяване (с изключение на лизергичен). Пиенето на алкална вода няма да коригира киселинното състояние, освен неутрализирането на малко от солната киселина в стомаха, водата не се събира. Един от забележителните резултати на физиологията е колко строго са регулирани някои процеси. Температурата на сърцевината варира много малко, а pH на кръвта дори по-малко. Пиенето на няколко чаши леко алкална вода на ден няма да направи нищо и не може да направи нищо, освен да утолите жаждата си. И след като се абсорбира, йонизираната алкална киселина няма да запази своето pH или йонно състояние. Водата става или остава вода.

За какво може да се използва водата? Всичко. Flying Crane Acupuncture препоръчва Kangan water® за

рак, автоимунни заболявания, химическа чувствителност, ГЕРБ, алергии, кандида, лаймска болест, биофилми, протозои FL1953, фибромиалгия, синдром на хроничната умора, безсъние, синдром на пропускливи черва, мигренозно главоболие, множествена склероза, псориазис, остеопороза, всички хора на стандартната американска диета.

Има безброй свидетелства за превъзходството на алкалната вода. И ние знаем колко надеждни са свидетелствата за вода.

Има ли клинични данни, които да подсказват валидността на някое от твърденията за алкална вода? не. Клинични изпитвания? не. Биологична правдоподобност? не. Нещо освен блестящите препоръки на търговците на машините и техните потребители, рекламиращи предимствата? не.

Оцветете ме без впечатление.

„Е, никога не съм го чувал преди, но звучи необичайна глупост.“

Случвало ли ви се е да четете списък и да правите двойно вземане. Направих го, когато видях употребата на Kangan water®. Добре, че не пиех водата, когато го направих, или моята местна околна среда щеше да стане по-алкална. Протозоа FL1953. Част от работата ми е да познавам бъгове и макар че не съм виждал или чувал за всеки организъм там, познавам повечето от тези, които причиняват болести. Никога не съм чувал за Protozoan FL1953. Отидете до Pubmed. Намирам… нищо. ох. Има друго име, Protomyxzoa rheumatica. Публикувам това и… нищо. Същото и в Google Scholar.

Оказва се, че само един човек има информация за това протозоа, д-р Стивън Фрай, който е открил организма и има единственото диагностично изследване. Той все още не е публикувал своите открития, но го намира като потенциална причина за CFS, фибромиалгия, множествена склероза, ALS и ревматоиден артрит, Morgellon и други (Започване в 8:16).

Според д-р Фрай той е открил, използвайки молекулен анализ и петна, протозоа в кръвта на хора с голям брой хронични възпалителни заболявания. Както го разбирам, протозойната инфекция води до имуносупресия и след това до гъбична суперинфекция. Той е разработил диагностичен PCR, специални оцветители и работи по тестване за чувствителност към антибиотици.

„Каква е ползата да повтаряш всички тези неща, ако не ги обясняваш, докато продължаваш? Това е най-объркващото нещо, което някога съм чувал!”

Има няколко снимки на протозоата, които мога да намеря. Разглеждал съм много микроби през деня си. Прилича ми на червена клетка и нищо повече. Други снимки са също толкова трудни за идентифициране като организъм:  тук и тук. Всичко ми изглежда като артефакт, но без публикувана информация за специалните петна, кой може да каже? Звярът може да се отглежда в лабораторията и дори са секвенирали генома, което са много впечатляващи постижения. Не мога да отглеждам Protozoan в нашите клинични лаборатории. Трябва да изпратя моите култури на Leshmania в CDC и геномното секвениране не е тривиално. Резултатите от тази работа предполагат, че това е:

протозоа, образуваща слуз, която се опитва да се превърне в хелминт [паразитен червей], опитва се да стане червей… това е предшественик с някаква амеба или някаква протозоа в миналото. Но това е малко по-сложно от генетично, да речем, малария или бабезиоза. Всъщност това е нещо между, отново, хелминт и малариен тип организъм.

Yayım tarihi
Blog olarak sınıflandırılmış