Ez több rostot, mint amennyit egy átlagos amerikai megeszik egy egész nap alatt

Ez több rostot, mint amennyit egy átlagos amerikai megeszik egy egész nap alatt

Valójában egy 2011 októberében a Diabetes Care folyóiratban megjelent tanulmány szerint, amely egészséges felnőtteket figyelt meg kilenc éven keresztül, az emberek önbevallása szerint a vízfogyasztás fordítottan összefügg a magas vércukorszint kialakulásának kockázatával. Ez azt jelenti, hogy azoknál az embereknél, akik napi ½ liternél kevesebb vizet isznak, nagyobb a kockázata a megemelkedett vércukorszintnek, mint azoknál, akik 1 liternél többet isznak.

A tudósok elmélete szerint a kiszáradás a vazopresszin hormon növekedéséhez vezethet, ami arra készteti a veséket, hogy visszatartsák a vizet, a májban pedig vércukrot termeljenek, ami idővel potenciálisan befolyásolja a szervezet inzulinszabályozási képességét.

Alsó vonal? További kutatásokra van szükség a kiszáradás és a cukorbetegség közötti kapcsolat teljes megértéséhez, de a hidratálás valószínűleg “kicsit stabilabbá teszi a vércukorszintet” – mondja Simos.

Hogyan maradj hidratált

Még ha még mindig vannak kérdéseink azzal kapcsolatban, hogy a kiszáradás hogyan hat a szervezetre, a hidratáltság egyértelműen fontos a jó egészség szempontjából – különösen, ha 2-es típusú cukorbetegségben szenved.

Hogyan biztosíthatja tehát, hogy elegendő vizet kapjon a cukorbetegség legjobb kezeléséhez? Rizza és Simos a következő tippeket ajánlotta fel:

Egy kis sót – de ne túl sokat. A túl sok só árthat a vérnyomásnak, mondja Rizza, de szükség van egy kis mennyiségre a hidratáltság fenntartásában. Amikor sót eszik, segít stabilizálni az elektrolitokat, amelyek feltöltött anyagok, amelyek szabályozzák a szervezet alapvető funkcióit, és segítik a hidratáltságot. Ha már magas a vérnyomása, beszélje meg kezelőorvosával, hogy mennyi sót kell fogyasztania.

Extrém melegben ellenőrizze vércukorszintjét, és igyon vizet, ha az emelkedett. Ha meleg, könnyebben kiszárad. „A megfelelő hidratáltság csökkentheti a vércukorszintet, ami segít az inzulin hormon kezelésében” – magyarázza Simos. És ügyeljen arra, hogy a vércukorszint tesztcsíkjait és az inzulint hűvös, száraz helyen tárolja – mondja –, hogy ne veszítse el hatását és pontosságát.

Nyújtson hidratáló harapnivalókat, ha éhes. Például válasszon egy hideg sárgadinnyét vagy néhány fagyasztott szőlőt hidratáló harapnivalónak – mondja Simos. Egy pohár víz megivása nem az egyetlen módja annak, hogy meggyógyuljon.

Mindenekelőtt a szomjúságjelzéseire figyeljen. Végső soron a hidratáltság biztosítása segít jobban kezelni a 2-es típusú cukorbetegséget, mondja Simos.

“Ha már kiszáradt, akkor hajlamos lesz a magas vércukorszintre, mert nincs annyi folyadék a vérében, hogy hidratáljon, és fenntartsa az egyensúlyt a glükózmolekulákkal” – magyarázza Simos. Éppen ezt a tényt hangsúlyozza saját pácienseinek. „Szeretném őket hidratáltan tartani, mert ez egy kicsit stabilabbá teszi a vércukorszintjüket” – mondja.

Iratkozzon fel cukorbeteg hírlevelünkre!

A legújabb a 2-es típusú cukorbetegségben

5 módszer a 2-es típusú cukorbetegség kezelésére otthoni munka közben

Ne hagyja, hogy a távmunka okozzon vércukorszint-hullámvasutat.  

Írta: Krista Bennett DeMaio 2021. március 31. Szponzorált hirdetési tartalom

Food Rx: Egy endokrinológus megosztja, mit eszik egy nap, hogy segítsen megelőzni a 2-es típusú cukorbetegséget

A Stanford Egyetem egyik orvosa, aki a 2-es típusú cukorbetegségben és elhízottságban szenvedők kezelésére specializálódott, arról beszél, hogy alattomosan kell zöldséget enni, rizst osztani. . .

Írta: Kate Ruder 2021. március 18

A 2-es típusú cukorbetegség a Parkinson-kór fokozott kockázatával függ össze

A genetikai adatok arra utalnak, hogy közvetlen kapcsolat lehet a 2-es típusú cukorbetegség és a mozgászavar magasabb kockázata, valamint annak progressziója között. . .

Írta: Lisa Rapaport 2021. március 12

További bizonyítékok A heti egyszeri Semaglutid injekció segít a cukorbetegeknek a fogyásban

A 2-es típusú cukorbetegség kezelésére Ozempic és Rybelsus márkanéven alacsonyabb dózisban értékesített szemaglutid biztonságos és hatékony lehet a krónikus testsúly esetén is. . .

Írta: Lisa Rapaport 2021. március 8

8 dolog, amit a cukorbetegeknek tudniuk kell a COVID-19 oltásról

Tudjon meg többet a COVID-19 oltások biztonságosságáról, hatékonyságáról és fontosságáról, ha Ön vagy szerettei 1-es vagy 2-es típusú cukorbetegségben szenvednek.

Írta: Kate Ruder 2021. január 21

Van kapcsolat a 2-es típusú cukorbetegség és a levegőszennyezés között?

Új tudományos tanulmányok arra utalnak, hogy a levegőszennyezésnek való kitettség befolyásolhatja a cukorbetegség kockázatát, és megnehezítheti a betegség kezelését, ha Ön. . .

Írta: Kate Ruder 2021. január 20

A metformin egészségesebb terhességhez vezethet a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő nőknél

A 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő terhes nők, akik metformint szedtek, kevésbé híztak, kevesebb inzulinra volt szükségük, és kisebb volt a nagy csecsemők születésének kockázata. . .

Lisa Rapaport 2020. december 10

A legtöbb cukorbeteg esetében nagyon magas lehet a halálos szívbetegség kockázata 10 éven belül

Az új tanulmányi eredmények hangsúlyozzák a szívbetegség kockázati tényezőinek kezelésének fontosságát, ha 2-es típusú cukorbetegségben szenved.

Melissa John Mayer 2020. december 1

Mediterrán diéta, amely 30 százalékkal csökkenti a cukorbetegség kockázatát nőknél

A húszéves követési eredmények segítenek megvilágítani a szervezet kulcsfontosságú útjait, amelyek segítenek megmagyarázni ennek a népszerű étkezési stílusnak a védő előnyeit.

Becky Upham 2020. november 23

7 alacsony szénhidráttartalmú étrendi hiba, amelyet el kell kerülni, ha cukorbeteg

A szénhidrátok csökkentése a cukorbetegség kezelésének egyik alappillére, de nem biztonságos. Kerülje el ezeket az alacsony szénhidráttartalmú hibákat a 2-es típusú cukorbetegség jobb egészsége érdekében.

Írta: K. Aleisha Fetters 2020. november 13"

A természetesebb, egészségesebb táplálkozás felé történő paradigmaváltás során egyesek a teljes tejből készült tejtermékeket tisztább és egészségesebb választásnak hirdetik, mint "doktorált" alacsony zsírtartalmú alternatívák. A legutóbbi tanulmányok tovább erősítik ezt a vitát, hogy kérdések merültek fel azzal kapcsolatban, hogy az alacsony zsírtartalmú tejtermékek kínálnak-e bármilyen előnyt a fogyásban, ahogyan azt egykor feltételezték.

Végül is ez személyes döntés. Mind a teljes értékű, mind az alacsony zsírtartalmú tejtermékek részei lehetnek az egészséges étrendnek, ha megfelelő összefüggésben fogyasztjuk őket, de néhány figyelmeztetést figyelembe kell venni.

Meglepő eredmények a tejtermékekkel és a testsúllyal kapcsolatban

Egy 2013-as kutatási áttekintés a címlapokra került, amikor arról számolt be, hogy a teljes zsírtartalmú tejtermékek, köztük a teljes tej és a sajt fogyasztása alacsonyabb testsúllyal jár – ez a megállapítás ellentmondásosnak tűnhet, mivel a teljes zsírtartalmú változatok magasabb kalóriatartalmúak. Az áttekintésben szereplő 16 tanulmány közül 11-ben azok az emberek, akik több zsíros tejterméket fogyasztottak, vagy kisebb súlyúak, vagy kevésbé híztak az idő múlásával. (Egyes tudósok úgy gondolják, hogy ennek az az oka, hogy a több zsírt tartalmazó teljes tejből készült tejtermékek laktatóbbak és kielégítőbbek lehetnek, ami azt jelenti, hogy az emberek kevesebbet esznek a gazdagabb változatból.) Ezek azonban mind megfigyeléses vizsgálatok voltak; nem tudják bizonyítani, hogy több zsíros tejtermék fogyasztása megakadályozza a súlygyarapodást.

Eközben a Harvard Egyetem 2012-es randomizált, ellenőrzött kísérleteinek elemzése (a kutatás aranystandardja) azt találta, hogy a tejtermékek teljes fogyasztása a legjobb esetben is szerény hatással van a testsúlyra. Összességében azok a résztvevők, akik növelték tejfogyasztásukat, miközben csökkentették a kalóriákat, valamivel többet fogytak (körülbelül 2 fonttal többet), mint azok, akik kevesebb tejterméket ettek. Azonban azokban a vizsgálatokban, amelyekben a résztvevők nem követelték meg a teljes kalóriabevitelt, és azokban, amelyek egy évnél tovább tartottak, a magasabb tejtermék-bevitel nem vezetett nagyobb súlycsökkenéshez. Sajnos a jelen áttekintésben szereplő vizsgálatok egyike sem hasonlította össze közvetlenül az alacsony zsírtartalmú és a teljes zsírtartalmú tejtermékek hatását a testsúlyra, így nincs egyértelmű válasz arra, hogy a teljes zsírtartalmú tejtermékek hogyan befolyásolják a testsúlykontrollt.

Kéne "Menj egészben" Tejtermékkel?

Fontos figyelembe venni, hogy a tejtermékek választása hogyan befolyásolja az általános egészségi állapotot – nem csak a skálát. Sok szakértő és az Egyesült Államok étrendi irányelvei javasolják az alacsony zsírtartalmú tejtermékek fogyasztását, mivel ezek alacsonyabb telített zsírtartalmúak. Természetesen ez egy másik doboz féreg. A mai napig a bizonyítékok azt sugallják, hogy a telített zsírok semleges hatással lehetnek a szív egészségére, de a telített zsírok többszörösen telítetlen zsírokkal való helyettesítése (amelyek növényi olajokban, diófélékben, magvakban és zsíros halakban találhatók) nagyobb előnyökkel jár, mivel ténylegesen csökkenti a szívbetegség kockázatát. betegség (a telített zsírokkal kapcsolatos vitákkal kapcsolatos gondolataimat itt olvashatja).

Hogyan fordítható le ez az üzenet erre a tejipari rejtvényre? Bármilyen tejterméket is preferál – teljes tej vagy sovány (vagy egyáltalán nem) – ez az egészséges, kiegyensúlyozott étrend része lehet. Ha Ön jó egészségnek örvend, és sokkal jobban szereti a tej, joghurt és sajt zsírosabb változatait, mert úgy érzi, ezek természetesebbek, az adagok ellenőrzése még fontosabb. Ha mérsékelt 1-3 adagot eszel naponta (egy adag 1 csésze tej vagy joghurt vagy 1 uncia sajt), akkor is maradjon hely a napi kalória-költségvetésedben jó mennyiségű többszörösen telítetlen zsírnak olíva- és egyéb olajokból, diófélékből, és magvak – az egészséges étrendet alkotó összes többi tápláló étellel együtt – feltéve, hogy korlátozza az összes kalóriát és a telített zsírok egyéb forrásait, mint például a vörös és a feldolgozott húsokat és a snackeket. Ha azt veszi észre, hogy súlya vagy koleszterinszintje emelkedni kezd, értékelje újra az adagokat és a választást.

Személyes megközelítésem és ajánlásom az, hogy fogyasszunk zsírszegény tejet és joghurtot, valamint néhányat "2% tej" sajtok (például cheddar és mozzarella) mindennapi alapanyagként. A zsír a legkalóriásabb tápanyag, és mivel a kalóriák nagy értéket képviselnek, úgy gondolom, jobb, ha a legegészségesebb zsírforrásokra költik el, beleértve a dióféléket, a magvakat, az avokádót, valamint az olíva- és egyéb olajokat, amelyeket naponta használok az étkezések elkészítéséhez. salátaöntetek. (Veszek néhány zsíros sajtot is, beleértve a kecskét, fetát és ínyenc sajtokat, alkalmanként vajat és tejszínt használok pékárukhoz, zsíros tejtermékeket eszek étkezés közben, és élvezem a fagylaltot – szóval nem szigorúan kerüli a tejzsírt, hidd el.)

Egy utolsó megjegyzés: Lehet, hogy hallottál már arról, hogy az alacsony zsírtartalmú tejtermékeket nagymértékben feldolgozzák, és tele vannak adalékanyagokkal és extra cukorral, de ez gyakran nem igaz – ez attól függ, hogy mit veszel. A sovány és a teljes tej ugyanannyi cukrot tartalmaz (12 gramm csészénként), és mindkettőnek alacsony, és nagyjából egyenértékű a glikémiás indexe. Az alacsonyabb zsírtartalmú tej kivételével a legtöbb https://harmoniqhealth.com csökkentett zsírtartalmú sajt összetevőlistája megegyezik a teljes tejes sajtéval, és ugyanez vonatkozik a zsírmentes és a teljes tejből készült görög joghurtra is. Más alacsony zsírtartalmú tejtermékek tartalmazhatnak növényi gumit és egyéb adalékanyagokat, hogy sűrűbb, krémesebb állagot hozzanak létre, de az alapvető alapanyagok általában nem. Mint mindig, el kell olvasni a címkéket.

Fontos: A cikkben kifejtett nézetek és vélemények a szerző nézetei és véleményei, nem pedig a mindennapi egészség.

Iratkozzon fel Diéta és Táplálkozási Hírlevelünkre!

A legújabb a diétában & Táplálás

7 tipp az étkezési szokások fenntarthatóbbá tételéhez

Egy egészségesebb tányér felépítésével, amely kevesebb figyelmet fordít a vörös húsra és többet a növényekre, segíthet csökkenteni szénlábnyomát.

Írta: Hilary Macht 2021. április 30

A HMR diéta: súlykezelési terv áttekintése, költség, élelmiszerek és még sok más

Írta: Jessica Migala 2021. április 20

Milyen előnyei vannak a halolajnak a memória szempontjából?

A halban gazdag étrend jót tesz az agynak, és hosszú távon megőrzi a kognitív funkciókat. Az, hogy az étrend-kiegészítők ugyanazt az előnyt nyújtják-e, nagyon sok. . .

Írta: Jessica Migala 2021. április 19

A C-vitamin-kiegészítők 5 előnyei

A C-vitamin rengeteg élelmiszerben megtalálható, de a vitamin nagyobb adagjaival történő kiegészítése további előnyökkel jár.

Írta: Moira Lawler 2021. április 5

7 lehetséges előny, ha fokhagymát ad receptjeihez és ételeihez

A fokhagyma nem csak arra alkalmas, hogy feljavítsa kedvenc ételei ízét – jót tehet az egészségének.

Írta: Jessica Migala 2021. április 1

10 kreatív módszer a quinoával való főzéshez

A quinoa gyakran az egészséges főételek szuperétel-segédje, de ez a mag sokkal többre képes. Inspirációért ne keressen tovább. . .

Erin Palinski-Wade, RD, CDCESM 2021. március 31

12 lehetséges jel, hogy túl sok cukrot eszel

A gyomorrontás, az ingerlékenység és a lomhaság mind figyelmeztetések arra, hogy túlzásba viszed az édes dolgokat.

Írta: Julie Revelant 2021. március 30

10 egészségesebb pörgetés a klasszikus grillezett sajtos szendvicsen

Akár hiszi, akár nem, ezt a tipikusan kényeztető kényelmi ételt egészséges ebéddé vagy vacsorává alakíthatja – anélkül, hogy feláldozná ezt a gazdag, sajtos ízt. Ezek. . .

Írta: Lauren Bedosky 2021. március 29

10 fehérjedús leves az elégedettségért

Számos egészségügyi előnnyel jár, ha fehérjét viszünk be a leveseinkbe – íme 10 tápláló recept a kezdéshez.

Írta: Lauren Bedosky 2021. március 19

Még több bizonyíték arra, hogy egy napi tojás nem tartja távol az orvost

Egy új tanulmány azt sugallja, hogy a tojás nem tesz jót, ha a hosszú élettartam elősegítéséről van szó, de az eredmények nem ilyen egyszerűek.

Írta: Lisa Rapaport 2021. március 16"

Mindig meglep, hogy hajlandóak vagyunk egy vagyont költeni egzotikus bogyókra, magvakra és porokra, amikor a világ legegészségesebb ételei közül néhány van az orrunk előtt. . . és piszok olcsó!

A babról beszélek. Olcsóak, könnyű velük dolgozni, ízletesek és jók az Ön számára. Tényleg jó neked. Nem foglalkozom az élelmiszerek rangsorolásával vagy az első tíz listák felállításával, de mondjuk, egy kicsit rajongok a babért. A héten megjelent új kutatások pedig még több egészségügyi elismerést érdemeltek ki ezek a gyakran figyelmen kívül hagyott éléskamrák.

Napi egy adag (3/4 csésze) hüvelyes elfogyasztása csökkentette az LDL-t, ill "rossz"5 százalékkal csökkenti a koleszterinszintet a Canadian Medical Association Journal folyóiratban megjelent 26 vizsgálat új metaanalízise szerint. A hüvelyesek családjába tartozik a bab minden fajtája, beleértve a csicseriborsót, valamint a borsót és a lencsét is.

Egy 2012-es, 2-es típusú cukorbetegek körében végzett tanulmány pedig azt találta, hogy napi egy csésze hüvelyes elfogyasztása három hónapon keresztül csökkentette a vércukorszintet és a vérnyomást. Nem gyakran fordul elő, hogy egyetlen étel ésszerű napi adagjának elfogyasztása jelentős hatással van számos fontos egészségügyi mutatóra. A bab az igazi.

Bab, bab, a varázslatos gyümölcs

Mitől olyan erős ételek a hüvelyesek? Nos, kezdésként abszolút tele vannak rosttal. Csak egy csésze bab 14-20 gramm rostot szállít. Ez több rostot, mint amennyit egy átlagos amerikai megeszik egy egész nap alatt. Ha a hét legtöbb napján egy adag babot adunk egy étkezéshez, az nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy a szervezetének a legjobb működéséhez szükséges 25-38 gramm rostot megkapja. Ennek az az oka, hogy a rostok segítenek csökkenteni a koleszterinszintet azáltal, hogy kivonják a koleszterinvegyületeket a szervezetből. Ráadásul a hüvelyesekben található rostok és fehérjék kombinációja segít stabilizálni a vércukorszintet, így folyamatos energiaellátáshoz jut. Mit nem szabad szeretni?

A probléma az, hogy az amerikaiak egyszerűen nem esznek elég babot és lencsét. India sok részén a lencse alapvető alapanyag. Mexikóban a bab mindennapi alapanyag. Az Egyesült Államokban azonban hajlamosak vagyunk a tészta, a rizs és a burgonya felé vonzódni, mint fő keményítőként.

Itt az ideje a frissítésnek. Ha a szokásos oldalát keményítőtartalmúra cseréli egy gombóc babra, az az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy növelje étrendjének tápanyag-hányadosát. A babkonzerv kényelmét nem tudod felülmúlni – teljesen megfőtt és fogyasztható.

Yayım tarihi
Blog olarak sınıflandırılmış